Skip to content

Volo, ergo Possum

19 Juni, 2008
tags:

Setelah mencari-cari di om gugel, akhirnya nemu di om wiktionary.

“I want, therefore I can.”

Intinya sih gitu. “Gue mau, maka gue bisa.”

Being passionate might make one be able to do what he is passionate in, but not being passionate at something does not mean that one cannot do.

Kalo Teteh Berkarisma dan Rekan Kerja yang menampar gue karena gue garing menilai gue ‘bisa’…

“Why not?”

Gue mungkin terlalu to-the-point, to not be able to answer a question as simple as ‘why would you want to be Mitratama?’, but it turns out that I can actually do with an answer.

“Because I do.”

Or if that’s oversimplified for you, I can elaborate that into a longer line.

“Because I want to be a part of OSIS LVI as a Mitratama.”

Why do I have to be Mitratama?

“Because I can.”

Okay, let’s elaborate that too.

“Because I feel I am able enough to be, and I am confident of being a good one.”

Right. Good enough logic, but not enough content, but I think I can develop that once I pick up some good literature to read.

Oh wait, my Pitimoss ID is blocked.

“Damn.”

4 Komentar leave one →
  1. 13 Juli, 2008 17.58

    teteh berkarisma? rekan kerja yg nampar lo gara2 terlalu garing? hahaha

    well, good luck😉

  2. muhammadyorga permalink
    25 Juli, 2008 19.19

    Hoho,
    Buru-buru cari dukungan atuh, rangkul teman2mu,

    Pemikiran sih boleh2 aja keluar dari mainstream, asal jangan ngelawan arus, ikuti aja tanpa harus terbawa. Dan rangkul mereka

    “Gici mah pemikirannya beda sendiri…”

    Nah lo, ubah image

  3. vraybeta permalink
    6 September, 2008 0.56

    English proverb-nya kalo gak salah inget: If you can’t, you’re right!

    Ini salah:
    “Because I feel I am able enough to be, and I am confident of being a good one.”

    Jangan pernah merasa kalau anda bisa untuk menjadi baik, karena impose otherwise (that you are bad!!)
    Selalu positive thinking, selalu “I am a good person” “I am a good leader” “I am a ..”.

    Wrong self preposition:
    1. I feel I could
    2. I could be a ..
    3. I think I can ..
    you have 2 minutes before they kick your whoopy ass goodbye if you ever said that to an HRD manager/prospective client etc..

    Passion.. Oh ya, kalau anda tidak punya minat bukan berarti anda tidak bisa mengerjakannya, tapi percayalah, tanpa passion terhadap sesuatu yang anda hadapi hanya akan akan memperlambat waktu anda untuk meninggalkannya.

    Art without passion is not a work of art (you’d noticed the difference), a love without passion wasnt love at all. Passion is something you required to seize the world, open the unknown for the sake of your knowledge.
    Ini pragmatis, kecuali anda memposisikan diri anda sebagai budak clueless yang hanya terima perintah mutlak (eg: tuntutan ekonomi, perintah orang tua dsb) diluar nalar, mungkin anda bisa bertahan, yah siapa tahu?.

    Tikus yang perutnya kenyang gak akan cari lauk sisa di tempat sampah, kan?
    good luck and cheers..

    – i –

  4. 6 September, 2008 4.18

    wow. thanks!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: